×

Aveling Centre, Lloyd Park, Waltham Forest

Completion Date 2012

Contract Value £1m

Client London Borough of Waltham Forest

The Aveling Centre, Lloyd Park has been designed to cater for over one million visitors per year in the park providing new, improved facilities including a café, learning space, park ranger office, and refurbished artists’ studios, as well as public toilets. In essence the project is a low energy, under stated new building which enables and supports activities within the park. It is designed as an extension of the park and creates an outdoor space enclosed by a garden wall on one side, with generous glazing to the other opening onto the landscape. The enclosure is protected by the generous overhang of the roof of the pavilion.

Winner of a Civic Trust Award Commendation, 2015